Arcas Barris es va fundar l’any 1962 per Josep Barris a l’Hospitalet de Llobregat, després de passar 3 anys a Alemanya en una empresa de caixes fortes formant-se en l’ofici.

L’empresa de dedicar a la construcció de caixes de cabals i armaris metàl·lics sent el principal client l’empresa PIBERNAT una de les primeres empreses que fabricava caixes de cabals i bascules de gran tonatge a Barcelona, ​​amb el temps va anar creixent i ampliant amb clients particulars i un gran nombre d’empreses. L’empresa amb el temps també es va anar especialitzant en l’obertura i reparació de totes les marques de Caixes de cabals gràcies a un gran mestre de l’ofici d’obertura de caixes de cabals d’aquella època que era treballador de PIBERNAT (Sr. Torrents).

Actualment l’empresa està dirigida pels seus dos fills Tomàs i Ramon, que ja no es dediquen a la fabricació, ara comercialitzen caixes d’altres fabricants de renom i s’especialitzen en l’obertura i reparació de caixes fortes, el transport de caixes fortes i la reconstrucció de caixes de cabals rebentades pels lladres.

Arques Barris també presta servei tècnic a Catalunya a un gran nombre de fabricants de caixes de cabals de la resta d’Espanya.