Talleres  Martret  és una empresa familiar dedicada a les construccions metàl.liques de tot tipus amb 150 anys de dedicació al ram de la metal·lurgia. La seva dinàmica ha estat sempre donar un bon servei als seus clients adaptant-se  i evolucionant sempre d’acord amb les exigències tècniques de cada època.

Una branca dels Martret, originaris de la Cerdanya francesa, va decidir deixar el poble natal i buscar fortuna -i feina- a la zona del Llobregat. Era l’any 1880 i es tractava del rebesavi dels actuals líders. Com que tenia cosins a Martorell, va decidir instal·lar-s’hi i començar a ferrar cavalls i produir els cèrcols de les rodes dels carros.

Besavi i avi van mantenir la tradició durant molts anys fins a arribar al pare dels actuals propietaris que, amb bon nas pels negocis, va fer la primera gran reinvenció; va aprofitar el creixement industrial de les rodalies de Barcelona i va canviar els ferros i la seva ocupació de manyà pel muntatge i instal·lació de fàbriques.
Actualment, en Josep i en Jordi són al capdavant de l’empresa familiar. Ells també, però, han hagut de fer la seva aportació fins a les noves àrees de negoci com ara el treball amb inoxidable i els sistemes automatitzats per a portes.