Utilitza el mètode bumping per obrir el pany. El mètode bumping és una tècnica senzilla i ràpida per forçar panys que és útil en el cas que s’hagi d’obrir una porta que ha estat tancada per molt temps (per exemple, el pany d’una propietat familiar que ningú ha utilitzat) o si necessites irrompre en la propietat d’un familiar per a assegurar-te que la persona es troba bé. [1] Per fer-ho necessites una mica de pràctica, especialment en els panys barates, ja que pots danyar-les, així que no utilitzis aquest mètode a menys que no tinguis una altra opció.

Aconsegueix una clau bumping. Una clau bumping és una clau que encaixa en el pany que vols forçar, però que no l’obre per si mateixa. Sempre que la clau encaix al pany, es pot convertir en una clau bumping omplint cada tall fins a la profunditat mínima acceptable. [2] La majoria de serrallers de prestigi no fabriquen aquest tipus de claus, però pots comprar una a través d’internet. Per fer una pel teu compte, necessites paciència i eines per treballar el metall.

Encaixa la clau bumping al pany fins a l’últim pistó. Els panys de pistó i els panys de gir estan fetes d’un segment rodó que gira quan s’alineen tots els pistons, desbloquejant el moviment de la porta. Cada espetec que escoltis a mesura que introdueixes la clau és un pistó que s’aixeca per una dent del pany i que després cau en el tall sota d’aquesta. Empeny la clau fins que només quedi un pistó per aixecar.

Colpeja i gira la clau bumping. Utilitza un mall de goma petit o un objecte similar per colpejar la clau i dóna-li volta immediatament quan ho facis. Ja que els pistons dins del pany es troben dividits en dues seccions, el cop transfereix força a la secció baixa (que descansa contra l’assegurança), que després transfereix la força a la secció superior (que evita que l’assegurança es mogui). Si lleves tots els pistons de la part superior d’aquesta manera, podràs obrir el pany.
Potser necessitis diversos intents per aconseguir-ho, així que segueix intentat fins que ho aconsegueixis.