LA PROTECCIÓ DE DADES I ENVIAMENT DE NEWSLETTERS

La nova legislació de protecció de dades, una oportunitat per establir bones pràctiques en l’enviament de newsletters.

El proper 25 de maig entra en vigor el RGPD, que exigeix el consentiment exprés dels subscriptors als teus newsletters per rebre comunicacions. Això suposa que ja no serà vàlid el consentiment tàcit o per omissió. Has de tenir en compte aquest aspecte a l’hora de gestionar la base de dades de contactes a qui envies els teus newsletters perquè potser alguns d’ells els vas aconseguir mitjançant aquest tipus de consentiment no explícit, que podia ser vàlid fa anys, però ara ja no ho serà.

Aquest fet, que pot semblar un inconvenient per a la teva estratègia d’enviaments, en realitat és una molt bona oportunitat per establir bones pràctiques en l’enviament de newsletters.

Els podem enviar un correu preguntant-los directament si els nostres continguts encara són del seu interès

En aquest sentit, és molt recomanable treballar en la nostra base de dades de contactes periòdicament per tal de fer accions amb els nostres subscriptors que mai obren els nostres correus. Es tracta de reactivar l’interès dels subscriptors el compromís dels quals amb els nostres newsletters és baix o nul, enviant-los una campanya de re-compromís o re-engagement. Per exemple, els podem enviar un correu preguntant-los directament si els nostres continguts encara són del seu interès.

Així, donar de baixa els subscriptors que no tenen relació amb nosaltres no és fer un pas enrere, és una bona pràctica que ens permetrà millorar els resultats

Així, ens podem plantejar les accions que obligatòriament haurem de posar en pràctica per obtenir el consentiment exprés com una campanya de re-engagementÉs probable que, després d’aquestes accions, la teva base de dades de subscriptors es redueixi, però aquest fet, lluny de ser un inconvenient et proporcionarà una base de dades més petita però molt més eficient, on els teus contactes seran més afins i estaran més compromesos amb la teva empresa. Per tant, els teus enviaments seran més efectius.

Hem d’admetre que el nombre de subscriptors no és senyal d’èxit en una campanya, ho és l’obertura de l’e-mail, els clics, les interaccions. Així, donar de baixa els subscriptors que no tenen relació amb nosaltres no és fer un pas enrere, és una bona pràctica que ens permetrà millorar els resultats.

Un altre aspecte positiu a tenir en compte és que milloraran les nostres estadístiques d’obertura i clics, i això té importància perquè la reputació dels nostres enviaments també es veurà augmentada. Tingues present que una mala reputació per part del teu remitent pot fer que els teus correus caiguin directament a la carpeta de correu no desitjat.

Aquest canvi legislatiu ens empeny a tenir bases de dades de més qualitat, a treballar d’una forma ètica

A més, això pot suposar un estalvi econòmic: a menys subscriptors, més barat pot ser el pla que tinguis contractat amb el teu proveïdor.

Fins i tot genera un benefici ambiental per a l’estalvi en consum energètic i en ús de servidors, cables i tota la infraestructura que comporta l’era digital.

En resum, aquest canvi legislatiu ens empeny a tenir bases de dades de més qualitat, a treballar d’una forma ètica, i a fer que els consumidors només rebin informació de campanyes rellevants per a ells.

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content