Conversió a indefinits per carta de superació del màxim d’encadenament dels contractes temporals

El Ministeri de Treball i Economia Social, mitjançant la Inspecció de Treball i Seguretat social, està emetent comunicacions dirigides a les empreses perquè, en el marc d’un pla d’actuació contra el frau en la contractació temporal, es converteixin en indefinits aquells contractes temporals que han excedit el màxim d’encadenament temporal que permet la norma.

La carta que es rebi és originada automàticament per un sistema d’algoritmes que tenen accés a les dades de contractació que les empreses informen a la Tresoreria General de Seguretat Social i s’ha detectat que podria no interpretar correctament el còmput en algunes modalitats contractuals (com la interinitat).

En la carta podran observar-se, doncs, aquelles altes a la Seguretat Social i persones treballadores contractades de manera temporal, la contractació de les quals sigui susceptible d’haver de convertir-se en indefinida. Amb tot això, és més que recomanable que es procedeixi a verificar el contingut de la carta i, a aquest efecte, comprovar si realment les dades que s’hi refereixen són o no correctes, ja que la possible acta d’infracció i sanció es podrà desprendre únicament d’aquest extrem.

Addicionalment, cal fer menció del fet que s’han arribat a veure diferents models de cartes en què es fan còmputs lineals d’extensió temporal (el pas del temps en alta dins el període de concatenació de contractes) o, d’altra banda, un valor aproximat expressat amb percentatges que no ofereix cap mena de transparència per a la persona interessada.

També s’ha pogut apreciar el fet que hi ha comunicacions que, tot i ser entregades per correu ordinari i sense acusament de recepció, estableixen un termini de 30 dies per atendre el requeriment de conversió de contractes i, en cas contrari, es donarà trasllat perquè es realitzi l’oportuna actuació inspectora.

Ens trobem davant d’un requeriment de compliment de la normativa que, sense que s’hi prevegi tràmit d’al·legacions, si no s’atén pot comportar la corresponent acta d’infracció per la transgressió de la normativa en matèria de contractació, derivada de la superació del límit de temps d’encadenament de contractes de durada determinada. Arribat aquest punt, serà el moment de fer les al·legacions pertinents que ja s’hauran manifestat a la persona actuant en la inspecció de treball.

Al fil de la temàtica tractada en aquesta nota, cal recordar que el límit d’encadenament que opera amb els contractes laborals celebrats a partir del 31 de desembre de 2021 és el màxim de 18 mesos en un període de 24 mesos, i aquesta garantia també s’aplica al lloc de treball ocupat temporalment, de forma que adquireix la condició de fixa la persona que ocupi un lloc de treball que hagi estat ocupat amb solució de continuïtat o sense durant 18 mesos en un període de 24 mitjançant contractes de circumstàncies de la producció.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content