1. Per tallar contraplacat amb un xerrac, és aconsellable col·locar una cinta adhesiva a la zona del tall, el que impedirà que surtin estelles a les vores.

2. A l’hora de fer un acoblament amb cargols, convé realitzar prèviament un petit forat amb el trepant, que sigui menys al gruix del cargol i de llarg més o menys la meitat de la longitud del mateix. Així aconseguirem un millor acabat i evitarem que s’esquerdi la fusta. A més, si fem servir un tornavís elèctric, el més aconsellable és realitzar les últimes voltes amb un de manual.

3. El tercer consell consisteix a aprendre a fer un acoblament de forquilla. És un tipus d’unió molt resistent. Consisteix bàsicament en retallar els extrems de les dues peces a unir, deixant en un costat dues espigues i en l’altre una de sola, de manera que puguin encaixar.

4. Un recurs molt utilitzat en fusteria, per a les unions en angle de 90º, són els tubillones. Per realitzar aquest tipus d’encaix, el fonamental és la precisió a l’hora de mesurar. Després, només haurem de foradar i aplicar una mica de cola de fuster, i ja tindrem una unió forta i resistent.

5. Molt important també és saber eliminar possibles taques de la fusta que sorgeixen per l’ús. Així, per exemple, per eliminar cèrcols de gots o cremades de cigarret, podem fregar en el sentit de la veta amb cendra i oli d’oliva, i netejar amb un drap sec i treu brillantor. També podem utilitzar alcohol de cremar per eliminar restes de tinta.

6. Un pas fonamental a l’hora de treballar amb fusta és el polit. És molt important polir sempre en la direcció de la veta. A més, convé començar amb un paper de vidre més gruixuda i rematar els treballs amb papers de vidre cada vegada més fines.