Els problemes de bloqueig de la porta s’arrosseguen de tant en tant, i és una cosa que cada propietari ha de fer front. La majoria dels propietaris i amos de propietats comercials li diran que han trobat problemes amb els panys de les portes en un moment o un altre. La manera en què tracti els problemes d’embús o bloqueig de les portes que sorgeixin determinarà fins a quin punt aquests problemes afectaran en última instància a la seva seguretat. Desafortunadament, la majoria de la gent no crida a un manyà urgent fins que és massa tard.

Hi ha alguns problemes amb els panys de les portes que no pot ignorar. Dic això perquè els problemes amb els panys de les portes tendeixen a convertir-se en alguna cosa més si no es tracten adequadament. En alguns casos, els problemes de bloqueig de les portes deixaran la seva seguretat vulnerable i oberta a atacs. Abans de començar, permeteu-me reiterar. No ignori cap dels problemes de bloqueig de portes que es discutiran a continuació.

No prestar atenció a l’estat dels tancaments de les portes pot tenir conseqüències molt greus. El lector té un lloc especial en el meu cor, així que vull ajudar-te a evitar qualsevol cost innecessari. Aquí hi ha les coses que ha de tenir en compte:

1. Panys, perillós i manetes de portes soltes

Els panys de les portes tenen moltes peces mòbils, per la qual cosa no cal dir que hi ha diversos components diferents que mantenen unit qualsevol cos de pany. Cadascuna d’aquestes parts és integral per assegurar que el pany funcioni sense problemes. Si un (o diversos) d’aquests components comencen a enfonsar-se, el bloqueig no funcionarà correctament.

Com s’afluixen i es desfan les peces del pany de la porta? La resposta és bastant simple i directa. La majoria de les parts del tancament de la porta s’afluixen amb el temps i després de llargs períodes d’ús. Això és especialment cert en el cas de panys que s’utilitzen en portes exteriors que serveixen com a punts primaris d’entrada i sortida.

Quant als problemes de bloqueig de les portes, els panys soltes poden no sonar com la cosa més aterridora. No obstant això, les aparences poden ser enganyoses. Hi ha molts propietaris de casa i propietaris que han tingut el mateix pensament en la seva ment. Això és fins que es van enfrontar a un bloqueig de la casa o un bloqueig de l’oficina perquè eren incapaços d’obrir una porta amb un pany solta. Exerceixi el paper de defensor del diable i diré que estar tancat fora de casa definitivament no és tan dolent com ser víctima d’un violació de domicili.

El 58.3% dels robatoris a la llar són forçats, i si els panys de les portes estan fluixes, és molt més fàcil per als lladres explotar els seus problemes de panys de portes. A més, tenir un pany de porta solta en el seu lloc pot ser potencialment un perill d’incendi quan s’està usant com pany de porta contra incendis. Algunes panys de les portes contra utilitzen panys actius que ajuden a mantenir el foc contingut. Si els panys de les portes contra incendis estan soltes i desgastades, els incendis es propagaran molt més ràpid.

És molt fàcil detectar els problemes de bloqueig de les portes que resulten dels bloquejos solts. Vostè notarà sovint que alguna cosa està malament amb el seu pany mentre que vostè l’està utilitzant. Els problemes de tancaments de portes solts afecten tant a les seccions interiors com exteriors del pany. Sovint passa que els cargols que subjecten les diferents parts del pany es desgasten amb el pas del temps, o que es desgasten i es trenquen.

Si això no es controla, serà molt fàcil per a algú per desallotjar el seu pany i tenir accés a casa seva. Una altra raó comuna per els panys soltes és que els components interns no es connecten com haurien i això resulta en un pany, maneta o perilla de porta solta. Alguns dels components en qüestió són el cargol d’ajust, el sostenidor i també l’eix que connecta les dues meitats del pom, el pany o la maneta de la porta.

Què recomanem des del bloc? Instal·lar una bona pany de seguretat per a la llar. Pot consultar en el següent enllaç els preus panys de seguretat.

2. Panys de porta desalineades

Els panys desalineades sovint s’utilitzen indistintament amb les plaques d’impacte desalineades. Això es deu al fet que generalment resultan en els mateixos problemes de bloqueig de la porta. Vaig a ser honest i dir que vaig començar amb el problema més simple de bloqueig de la porta, així que a partir d’ara es torna cada vegada més difícil. Només estic fent broma, però si us plau no deixis que el meu to clar et enganyi. Aquests són problemes seriosos del pany de la porta que s’han de tractar ràpidament. Els panys desalineades o les plaques d’impacte desalineades són molt fàcils de detectar.

Com el seu nom indica, un pany desalineada significa que les parts de les claus del mecanisme de tancament no estan alineades de manera que es facilitin les funcions principals de la porta. En la majoria dels casos, vol dir que el pestell o el forrellat no estan alineats amb la placa del pany de la porta. Un plat del pany es fixa generalment a la brancal de la porta i facilita l’extensió del forrellat.

Els forrellats i pestells desalineats són problemes comuns dels panys de les portes. Sovint són el resultat de tancaments de portes que no es van instal·lar correctament, o portes i marcs de portes que es deformen a causa dels canvis climàtics. El perill aquí és fàcil de detectar. Si el pany de la seva porta està desalineada, es fa difícil operar la porta normalment. Això vol dir que pot ser que no es tanqui i es bloquegi com hauria, el que potencialment deixa la seva casa o oficina exposada.

A més d’això, si la desalineació no s’aborda d’una manera convenient, els problemes de bloqueig de la porta s’agreujaran i empitjoraran. Els panys desalineades poden provocar el trencament dels panys o de les portes. A causa que el mecanisme de tancament no està alineat amb la placa de pany

3. Clau trencada al pany

Trencar una clau en un pany pot ser un dels problemes més devastadors dels panys de les portes, i ho dic des de l’experiència. Si mai has hagut de lidiar amb alguna cosa així, llavors estàs de sort. La raó per la qual això es converteix en un problema tan difícil de tractar és que una clau trencada en un pany afecta altres facetes que ara haurà de tenir en compte. Per exemple, la seva clau trencada i el procés d’extreure aquesta clau trencada de la ranura del pany. Necessites ajuda? aquí tens un petit tutorial d’ajuda per treure la clau trencada sense causar trencaments de cap tipus.

4. Panys embussades i claus embussades

Si estaves buscant aprendre a arreglar un pany de porta que està encallada, espero que aquesta entrada i algunes de les nostres altres entrades de bloc et apuntin en la direcció correcta. En aquest moment, crec que és innecessari repetir-me, però en nom de la claredat, permetin-me que ho faci. No s’han d’ignorar els problemes de bloqueig de les portes. Si el pany de la seva porta està encallada, no la descuidi.

No ho posposi per a un altre dia perquè pensa que té altres assumptes urgents que atendre. Si ho fa, posarà en perill la seva seguretat i infligirà més danys al marc i als ferratges de la porta.

Els panys s’embussen per múltiples raons. Una raó comuna perquè el bloqueig d’una porta s’embussi és l’acumulació d’enderrocs que relojea els mecanismes interns. També, si el forrellat o forrellat està trencat, el forrellat de la porta s’encallés. Cada un d’aquests problemes de bloqueig de la porta té diferents causes, però el punt final sol ser el mateix. Cada un d’ells resulta en un bloqueig de la porta que es bloqueja i no funciona com hauria.

5. Cilindre del pany de gir

Si teniu la clau en el cilindre del pany de la seva porta i la gira, hauria de poder tancar o obrir la porta. No obstant això, si s’insereix la clau i gira tot el cilindre del pany, és un senyal que té un problema de pany de porta més gran a mà que necessita ser solucionat. Fora de tots els problemes de panys de portes que s’han discutit, aquest és probablement el més fàcil de diagnosticar, però no necessàriament el més fàcil de resoldre.

Si tot el cilindre de tancament està girant, normalment apunta a un cargol de fixació danyat o a un cargol de fixació solt. Aquesta secció pot sonar familiar al primer problema de tancament de porta que es va discutir, però aquest és simplement un enfocament més específic. Per resoldre aquest problema, s’ha d’accedir al cargol d’ajust i estrènyer-ho.