Petits vehicles elèctrics, quant costa la recàrrega?

Avui dia, davant de la pujada dels preus dels combustibles, cada cop són més les persones que opten per mitjans de transport més eficients com els vehicles elèctrics que ens permeten estalviar i aconseguir una menor emissió d’agents contaminants. Però segurament t’estàs preguntant: ara que el preu de la llum és tan elevat, continuarà sent rendible optar per aquest tipus de transport? Quant en costa la recàrrega? En aquest post t’expliquem els detalls que no et pots perdre!

Què són els petits vehicles elèctrics?

Anomenem així mitjans de transport autopropulsats per un motor elèctric que ens permetin desplaçar-nos d’un punt a l’altre deixant de banda l’emissió de contaminants i per descomptat a un menor cost que el que suposaria fer el trajecte en qüestió amb cotxe. Avui dia el seu ús ha augmentat exponencialment (segur que has vist una gran quantitat de persones usant patinets elèctrics per les carrers) i cada cop són més les persones que per exemple opten per aquest mitjà de transport per desplaçar-se al seu lloc. d’utilitzar el cotxe i aconseguint així un estalvi significatiu respecte d’aquest.

Quin és el cost de desplaçar-se amb aquests vehicles elèctrics?

Abans d’entrar en detall, coneixerem quin tipus de bateries equipen aquests vehicles. Les més comunes són les bateries de liti i això s’entén gràcies a la gran durabilitat i eficiència. A més de ser les més lleugeres (la qual cosa és un tret per tenir en compte ja que estem parlant de “petits” vehicles elèctrics i la seva potència és una mica més limitada) aquestes destaquen per eliminar l’efecte memòria, és a dir, la capacitat de càrrega no es redueix en cas que no recarguem la bateria al complet. Un cop conegut això, en aquest post parlarem de tres tipus de vehicles elèctrics: patinets, bicicletes i motos i com repercuteixen a la teva factura de la llum.

Patinets i bicicletes

Agrupem aquests dos conceptes ja que el sistema per calcular quant costaria la seva recàrrega és comú per a tots dos. Un patinet elèctric de mitjana, aconseguirà un cicle de càrrega complet en unes cinc hores aproximadament. Per conèixer l’import exacte, necessitarem conèixer quants kW necessitareu per cada hora, dada que obtindrem multiplicant l’amperatge de la bateria pel seu voltatge i dividint aquest valor numèric entre un milió.

Aquest import serà variable en funció de l’hora del dia que fem la càrrega i sobretot dependrà també del model i la capacitat màxima de la bateria que determinarà el temps necessitat Posem-ne un exemple: tenim un patinet/bicicleta amb una capacitat d’uns 5.500 mAh i un voltatge de 40 V, si fem l’operació anterior ens quedaria que 5.500 x 40 = 220.000, que si dividim entre un milió, 220.000/1.000. = 0,22 kWh. Suposant que el preu de la llum se situa per exemple a 0,14€/kWh el cost total seria de 0,22 x 0,14 x 5 hores de càrrega = 0,15 cèntims d’euro. Motos Hem separat aquest darrer vehicle elèctric dels anteriors ja que les prestacions que ens ofereix a nivell d’autonomia i capacitat estan a un altre nivell. Podem afirmar que se situen en un terme mitjà entre el cotxe elèctric i els patinets i bicicletes elèctriques, configurant-se com una opció a tenir molt en compte per a la mobilitat urbana o trajectes curts. Per calcular amb exactitud quant ens suposarà recarregar la bateria del tot, podem seguir l’equació anterior atenent les característiques de la nostra bateria. La diferència és que les motos es poden carregar en diferents punts de càrrega, ja siguin d’ús públic o privat com a casa o al nostre garatge.

Quins avantatges ofereix lús daquests vehicles elèctrics? Si alguna cosa queda clara és que l’electricitat ve per quedar-se i és normal si considerem molts dels beneficis que ens aporta utilitzar-la. Aquí te’n comptem alguns:

Estalvi: 

Com hem vist anteriorment, per menys d’un euro al dia, podem dur a terme molts dels desplaçaments que normalment faríem amb cotxe i, per tant, això es tradueix en un estalvi exponencial tenint en compte les despeses inherents que porta l’ús d’aquest. Rapidesa i autonomia: amb la potència que ofereixen les bateries d’aquests vehicles elèctrics així com la seva capacitat, podrem recórrer llargues distàncies en poc temps amb el plus d’estar estalviant ia més contribuint amb el medi ambient reduint la nostra petjada de carboni. Practicitat i portabilitat: aquest concepte és més aplicable a les bicicletes i patinets, ja que el seu pes reduït fa que el seu transport sigui molt senzill i trobem una àmplia gamma de models plegables que ens facilitaran encara més aquesta tasca. Preu: avui dia donada la gran oferta d’aquest tipus de productes, trobem algunes opcions més que assequibles i el desemborsament inicial del qual s’anirà veient recuperat si considerem l’estalvi respecte a la mobilitat convencional.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Ves al contingut