Quin paper juguen els tancaments en l’eficiència energètica?

En parlar d’eficiència energètica un dels elements claus és l’envoltant de l’edifici. A través dels buits que tingui es perd energia, el que es tradueix en major consum i factures més altes. Quan parlem de buits ens referim a portes, finestres i altres tancaments.

Entre el 13 i el 25% de l’energia que es perd en un habitatge s’escapa a través dels tancaments. Les obertures cap a l’exterior afecten la temperatura a l’interior. És a dir, durant l’hivern s’escapa calor i en l’estiu passa el mateix amb el fred.

Aquest problema és més gran en edificis antics ja que abans no s’exigia complir amb cap reglament d’estalvi energètic. No obstant això, això ha canviat i, amb la necessitat de tenir la certificació energètica, s’han de buscar alternatives per millorar aquest aspecte.

La solució més efectiva és buscar materials que siguin més eficients que els que s’usaven abans. Així com recolzar-se en les noves tecnologies. Per exemple, si en una construcció dels anys 60 es va utilitzar alumini sense trencament de pont tèrmic (RPT), es pot substituir amb perfils més actualitzats, amb RLT. Això significarà un estalvi important d’energia en l’habitatge.

Només en canviar finestres i portes es fa un pas important per disminuir el consum energètic. Però cal tenir en compte que no només és renovar, també influeixen altres factors com:

El material que s’esculli. Així com la qualitat en l’execució del treball.
La qualitat de la fusteria metàl·lica. Quin sistema s’usa en l’execució.
El tipus d’obertura. Alguns sistemes són més eficients quins altres.
La qualitat del vidre. El tipus de vidre que es triï serà clau per aconseguir els resultats que es busquen.

És eficient la fusteria d’alumini per a l’estalvi energètic?

Fer atenció a aquest tema és important perquè permetrà complir amb les normes i més significa estalvi de diners. Quan es tracta de triar materials per a la casa no només cal pensar en l’aspecte estètic, sinó en el funcional. Segueix llegint perquè aclareixis els teus dubtes sobre el tema.

Eficiència energètica de la fusteria d’alumini

Així com els tancaments són molt importants en l’estalvi energètic, també el material que s’esculli. Si vols tenir finestres d’alta eficiència energètica a casa, l’alumini és la millor alternativa. Aquest metall et permetrà estalviar fins a un 25% d’energia a la llar.

En aquest sentit cal saber quin és el sistema més efectiu. I cal aprendre a distingir entre els diferents perfils d’alumini:

Perfils sense trencament de pont tèrmic. Estan formats per una sola peça d’alumini i no tenen resistència al pas de la calor. Per tant s’instal·len en llocs que no tinguin especificacions d’aïllament, com a espais interiors.
Perfils amb trencament de pont tèrmic. Es tracta de dues o més seccions metàl·liques separades per un material aïllant. D’aquesta manera s’evita la transmissió de temperatura i constitueix un bon aïllant tèrmic.

D’acord a les característiques tècniques de les finestres d’alumini i altres tancaments varia el preu. Els perfils sense RLT són més econòmics, però amb el desavantatge que no aïllen el fred i la calor. En canvi, aquells amb RLT són més costosos al moment d’instal·lar-los, però amb el temps representen un estalvi. Això es deu al fet que com a bon aïllant, disminuirà el consum energètic.

D’aquesta manera podem referir-nos als avantatges que tenen els tancaments d’alumini amb RPT:

Augmenta l’estalvi energètic en l’habitatge.
Es recupera ràpid la inversió feta en instal·lar aquests perfils.
Factures d’electricitat més baixes.
Millor aïllament tèrmic i acústic.
Redueix la petjada de carboni.
Augmenta el confort dins de l’habitatge.
Minimitza la condensació en els vidres

 

Solucions per a la llar

Per augmentar l’eficiència energètica d’un habitatge o edifici una solució efectiva és substituir els tancaments. L’alumini compleix amb les característiques tècniques necessàries per aconseguir aquest objectiu. I, a més, també pot ser més econòmic que altres materials.

Les modificacions amb fusteria d’alumini són fàcils i ràpides. S’adapten a qualsevol estil i espai, són de fàcil manteniment i duradores. Per tant, els beneficis que obtindràs van més enllà de l’estalvi. És un sistema bastant rendible per a qualsevol lloc, ja sigui un habitatge o un edifici d’oficines.

A més de substituir les portes i finestres també pots afegir tancaments a la terrassa, al pati o al porxo de casa teva. Això porta una sèrie d’avantatges addicionals. Per exemple, la possibilitat d’afegir una habitació més a l’habitatge o ampliar l’espai interior. Podràs gaudir d’aquest lloc en qualsevol estació de l’any.

En tancar aquests espais es crea una càmera d’aire que contribueix a millorar l’eficiència energètica en la resta de l’habitatge.

Cal tenir en compte que no tots els tancaments són iguals. Els tipus d’obertura i vidres varien, el que afectarà el grau d’aïllament. Per escollir la millor solució consulta amb experts en l’àrea perquè t’assessorin.

Un material amigable amb l’ambient

La seva capacitat aïllant és només un dels avantatges que té l’alumini com a material de construcció. També cal considerar que és respectuós amb l’ambient. És resistent i durador, de manera que passarà molt temps abans que hagis de substituir-lo.

Però també és reciclable i es pot reutilitzar a la construcció tantes vegades com calgui. Hi ha edificis, com l’Ajuntament de la localitat Alemanya de Denkendorf, en el qual es va utilitzar el mateix alumini que tenien les finestres per substituir la fusteria. En reciclar aquests perfils es va reduir la quantitat de material nou que es va utilitzar.

Tot això es tradueix en el millor ús dels recursos naturals, així com reducció de les deixalles. L’eficiència energètica finestres d’alumini està comprovada i hauries de pensar en aquesta alternativa per a la propera remodelació de casa teva.

No queden dubtes que és eficient la fusteria d’alumini per a l’estalvi energètic.

¿Qué papel juegan los cierres en la eficiencia energética?

Al hablar de eficiencia energética uno de los elementos claves es la envolvente del edificio. A través de los huecos que tenga se pierde energía, lo que se traduce en mayor consumo y facturas más altas. Cuando hablamos de huecos nos referimos a puertas, ventanas y otros cerramientos.

Entre el 13 y el 25% de la energía que se pierde en una vivienda se escapa a través de los cierres. Las aberturas hacia el exterior afectan la temperatura en el interior. Es decir, durante el invierno se escapa calor y en verano pasa lo mismo con el frío.

Este problema es mayor en edificios antiguos ya que antes no se exigía cumplir con ningún reglamento de ahorro energético. Sin embargo, esto ha cambiado y, con la necesidad de tener la certificación energética, se deben buscar alternativas para mejorar este aspecto.

La solución más efectiva es buscar materiales que sean más eficientes que los que se usaban antes. Así como apoyarse en las nuevas tecnologías. Por ejemplo, si en una construcción de los años 60 se utilizó aluminio sin rotura de puente térmico (RPT), se puede sustituir con perfiles más actualizados, con RPT. Esto significará un ahorro importante de energía en la vivienda.

Sólo al cambiar ventanas y puertas se da un paso importante para disminuir el consumo energético. Pero hay que tener en cuenta que no sólo es renovar, también influyen otros factores como:

El material que se escoja. Así como la calidad en la ejecución del trabajo.
La calidad de la carpintería metálica. ¿Qué sistema se usa en la ejecución.
El tipo de apertura. Algunos sistemas son más eficientes que otros.
La calidad del vidrio. El tipo de vidrio que se elija será clave para conseguir los resultados que se buscan.

Es eficiente la carpintería de aluminio para el ahorro energético?

Prestar atención a este tema es importante porque permitirá cumplir con las normas y más significa ahorro de dinero. Cuando se trata de elegir materiales para la casa no sólo hay que pensar en el aspecto estético, sino en el funcional. Sigue leyendo para que aclares tus dudas sobre el tema.

Eficiencia energética de la carpintería de aluminio

Así como los cierres son muy importantes en el ahorro energético, también el material que se escoja. Si quieres tener ventanas de alta eficiencia energética en casa, el aluminio es la mejor alternativa. Este metal te permitirá ahorrar hasta un 25% de energía en el hogar.

En este sentido hay que saber cuál es el sistema más efectivo. Y hay que aprender a distinguir entre los diferentes perfiles de aluminio:

Perfiles sin rotura de puente térmico. Están formados por una sola pieza de aluminio y no tienen resistencia al paso del calor. Por lo tanto se instalan en lugares que no tengan especificaciones de aislamiento, como espacios interiores.
Perfiles con rotura de puente térmico. Se trata de dos o más secciones metálicas separadas por un material aislante. De esta manera se evita la transmisión de temperatura y constituye un buen aislante térmico.

De acuerdo a las características técnicas de las ventanas de aluminio y otros cierres varía el precio. Los perfiles sin RPT son más económicos, pero con la desventaja de que no aíslan el frío y el calor. En cambio, aquellos con RPT son más costosos al momento de instalarlos, pero con el tiempo representan un ahorro. Esto se debe a que como buen aislante, disminuirá el consumo energético.

De esta manera podemos referirnos a las ventajas que tienen los cierres de aluminio con RPT:

Aumenta el ahorro energético en la vivienda.
Se recupera rápido la inversión hecha en instalar estos perfiles.
Facturas de electricidad más bajas.
Mejor aislamiento térmico y acústico.
Reduce la huella de carbono.
Aumenta el confort dentro de la vivienda.
Minimiza la condensación en los cristales

Soluciones para el hogar

Para aumentar la eficiencia energética de una vivienda o edificio una solución efectiva es sustituir los cierres. El aluminio cumple con las características técnicas necesarias para conseguir este objetivo. Y, además, también puede ser más económico que otros materiales.

Las modificaciones con carpintería de aluminio son fáciles y rápidas. Se adaptan a cualquier estilo y espacio, son de fácil mantenimiento y duraderas. Por lo tanto, los beneficios que obtendrás van más allá del ahorro. Es un sistema bastante rentable para cualquier sitio, ya sea una vivienda o un edificio de oficinas.

Además de sustituir las puertas y ventanas también puedes añadir cierres en la terraza, el patio o en el porche de tu casa. Esto trae una serie de ventajas adicionales. Por ejemplo, la posibilidad de añadir una habitación más a la vivienda o ampliar el espacio interior. Podrás disfrutar de este lugar en cualquier estación del año.

Al cerrar estos espacios se crea una cámara de aire que contribuye a mejorar la eficiencia energética en el resto de la vivienda.

Hay que tener en cuenta que no todos los cierres son iguales. Los tipos de apertura y cristales varían, lo que afectará el grado de aislamiento. Para escoger la mejor solución consulta con expertos en el área para que te asesoren.

Un material amigable con el ambiente

Su capacidad aislante es sólo una de las ventajas que tiene el aluminio como material de construcción. También hay que considerar que es respetuoso con el ambiente. Es resistente y duradero, por lo que pasará mucho tiempo antes de que tengas que sustituirlo.

Pero también es reciclable y se puede reutilizar en la construcción tantas veces como sea necesario. Hay edificios, como el Ayuntamiento de la localidad Alemana de Denkendorf, en el que se utilizó el mismo aluminio que tenían las ventanas para sustituir la carpintería. Al reciclar estos perfiles se redujo la cantidad de material nuevo que se utilizó.

Todo esto se traduce en el mejor uso de los recursos naturales, así como reducción de los desechos. La eficiencia energética ventanas de aluminio está comprobada y deberías pensar en esta alternativa para la próxima remodelación de tu casa.

No quedan dudas que es eficiente la carpintería de aluminio para el ahorro energético.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content